Putin: Anklagelser om kemvapen ”rent nonsens”

Uppdaterad
Publicerad

Fredspristagaren Obama borde fundera över vilka som kan falla offer för ett angrepp mot Syrien, säger den ryska presidenten.

Vladimir Putin tycker att det är ”extremt ledsamt” om USA angriper Syrien, sa han inför journalister i Vladivostok i dag.

– Jag skulle vilja rikta mig till Obama, som är fredspristagare: Innan man använder våld i Syrien, vore det bra att tänka över de framtida offren, sade Putin enligt nyhetsbyrån Interfax.

Syrienkriget

Han anser att USA bör presentera de bevis de säger sig ha på att det skett en kemvapenattack i Syrien i FN:s säkerhetsråd, och att det vore ”rent nonsens” av Syrien att använda kemvapen, rapporterar Reuters.

Nästa veckas G20-möte i Sankt Petersburg är ett bra tillfälle att diskutera Syrien, menar Putin. Han är förvånad över att Storbritannien röstade emot ett angrepp på Syrien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet