Putin och Porosjenko ska ses igen

Publicerad

Ledarna för Ryssland och Ukraina ska träffas i slutet av nästa vecka, uppger president Petro Porosjenko, samtidigt som uppgifter kommer om att striderna i de östra delarna av Ukraina avtar. Både pro-ryska separatister och ukrainsk militär uppger att ett nytt eld upphör inletts och att förhandlingar om trupptillbakadraganden går bra.

Mötet på fredag, vid ett toppmöte för ledare från många europeiska och asiatiska länder inom det så kallade ASEM-samarbetet, blir det första mellan länderna sedan i augusti. Bland annat väntas ledarna försöka enas om ryska gasleveranser inför vintern – som utfattiga Ukraina är i stort behov av.

På lördagen dödades två civila i Donetsk av en artillerigranat. FN säger att över 300 dödats, i artilleribeskjutning och korseld, sedan vapenstilleståndet den 5 september.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet