Foto: TT

Red light district i Rom

Uppdaterad
Publicerad

Lokala myndigheter i Rom har godkänt en plan för att inrätta ett så kallat red light district för prostitution i en del av staden från och med april.

Borgmästare Ignazio Marino godkände sent i fredags försöket i stadsdelen Eur söder om Roms historiska stadskärna. På lördagen godkändes sedan förslaget som väcker en stark och irriterad debatt.

Cristina Lattanzi, som bor i Eur, är en av dem som kämpat för att få igenom formaliseringen av ett område där prostitution är legaliserat. Hon säger att situationen redan har blivit en ”mardröm”.

– Eur är redan stadens red light district med över 20 gator som är belägrade både dag och natt, säger Lattanzi till La Repubblica.

Men Enrico Feroci, som leder den katolska hjälporganisationen Caritas, säger att initiativet är felaktigt rent moraliskt.

– Prostitution innebär alltid ett utnyttjande av människor. Försök att legalisera eller tolerera prostitution är därför ett misstag, säger Feroci.

Det finns 70.000-100.000 prostituerade i Italien enligt myndighetsberäkningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.