Foto: Eva Landahl

”Romney är med i matchen”

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s studio i Washington är pulsen hög.

– Det är otroligt härligt och en väldig spänning eftersom ingen är säker på hur det ska gå, säger Aktuellt:s chef Eva Landahl till Svt.se.

Se livesändningen från Washington här

SVT sänder hela natten från Washington med mängder av gäster. SVT:s Claes Elfsberg gästas av bland andra republikanska pr-konsulten Billy McCormac, demokratiska kommunikationsstrategen Elisabeth Walentin, journalisterna Peter Wolodarski, Mikael Törnwall, Sofia Nerbrand, Martin Gelin, Karin Henriksson och ambassadören Jonas Hafström.

USA-val 2012

Sören Holmberg analyserar valsiffrorna som nu börjat strömma in från olika stater. I Virginia visar de första mätningarna på ett enormt jämnt resultat.

– Det blev ju helt oavgjort i Virginia. Hade det gått sämre för Romney där hade det nog blivit tufft för honom. Men nu är han ju fortfarande med i matchen.

Nu väntar man spänt på de första resultaten från vågmästarstaten Ohio.

– Det har även kommit läckor från republikanernas egna mätningar i Ohio att Obama har ledningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2012

Mer i ämnet