Foto: TT

Putin beordrar stridsberedskap

Uppdaterad
Publicerad

Rysslands president Vladimir Putin har beordrat ”full stridsberedskap” för styrkor i mellersta Ryssland, uppger hans försvarsminister Sergej Sjojgu enligt AFP. Ordern kommer dagen efter det att Kreml bekräftat att man stärkt sin bevakning av gränsen mot Ukraina.

Över 65.000 soldater berörs av stridsberedskapen, rapporterar Interfax. Enligt uppgift från ukrainska gränsvakter har separatister fortsatt sina anfall, trots den ensidiga vapenvila som Kiev utlyste i går.

Tre soldater på regeringssidan ska ha skadats i eldgivning mot en bas i östra Donetsk.

Krimkonflikten

Nya sanktioner

USA har infört sanktioner mot separatister i östra Ukraina, rapporterar BBC. Sanktionerna är riktade mot sju ledare för de Rysslandsvänliga separatister som strider mot centralregeringen i Kiev.

Samtidigt har USA kommit överens med Frankrike och Tyskland om att skärpa de redan befintliga sanktionerna mot Ryssland, om inte landet försöker minska spänningarna vid sin gräns mot Ukraina.

President Barack Obama har talat på telefon med både Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president François Hollande om läget i Ukraina, uppger Vita huset.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet