Foto: Scanpix

SAS-plan nödlandade i USA

Uppdaterad
Publicerad

Ett SAS-plan nödlandade i natt efter starten från New York.

Flyget var på väg till Köpenhamn men kom inte längre än Bangor, Maine.

Bara en dryg timme efter starten från New York, tvingades planet nödlanda på den internationella flygplatsen i Bangor. Detta efter att rök vällt ut i kabinen.

-Ett fåtal passagerare märkte av röken ombord, men ingen passagerare har fått några rökskador eller andra skador. Naturligtvis var det här en extremt obekväm upplevelse för flera av våra kunder, säger Anders Lindström, presstalesman på SAS.

Kom från ”mat-avdelningen”

Röken tros ha kommit från den del av kabinen där man förbereder mat ombord. Men om händelsen var en regelrätt torrkokning vet man ännu inte.

-Just nu är tekniker ombord och undersöker vad som kan ha orsakat rökutvecklingen. Lyckligtvist blev det en helt odramatisk nödlandning, och passagerarna kunde gå av planet vid en gate på flygplatsen, säger Anders Lindström.

Flygningen ställdes in, och en del passagerare tvingades övernatta i Bangor.

-Vi jobbar på att lösa hemresan för alla kunder, säger Anders Lindström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.