Foto: TT

Många döda vid attacker i Sinai

Uppdaterad
Publicerad

Extremistgruppen Islamiska statens (IS) egyptiska gren har tagit på sig skulden för flera samordnade attacker på Sinaihalvön.

Enligt statliga medier sköt angriparna raketer och utlöste en bilbomb i en serie attacker som riktades mot en militärbas, en närliggande polisstation, ett bostadshus där främst poliser och militärer bor och en vägspärr i Rafah vid gränsen till Gazaremsan.

Enligt säkerhetsrjänstemän dödades minst 27 personer, de flesta soldater, rapporterar Reuters.  Flera människor skadades, oklart hur många. Lokaler som tillhör statliga egyptiska tidningen al-Ahram förstördes också.

Terroriströrelsen IS

”Terrorister har attackerat flera polis- och arméhögkvarter”, säger den egyptiska militären i ett uttalande.

Först ska angriparna ha avfyrat raketer mot polishuset i al-Arish och en närliggande militärbas. Därefters sprängdes en bilbomb. Minuter senare slog raketer ned i ett närbeläget bostadskomplex.

I en separat attack dödades en militär när en raket slog ned i en gränsstation i staden Rafah, på gränsen till Gaza. En bomb ska också ha slagit ned i Suez.

Attacken var den dödligaste sedan oktober förra året då 30 soldater dödades i närheten av al-Arish.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terroriströrelsen IS

Mer i ämnet