David Cameron skojade om Skottlands självständighet.

Cameron skämtade om avrättning

Publicerad

Skämten om Skottlands självständighet har duggat tätt i brittisk media – vissa mer lyckade än andra.

Premiärminister David Cameron hamnade i blåsväder när han skämtade om att avrättning vore en lättnad jämfört med arbetet att försöka hålla ihop Skottland med resten av Storbritannien.

Ett 300 år långt äktenskap mellan Skottland och resten av Storbritannien kan vara över på fredag. Trots allvaret sett både ur ett ekonomiskt och politiskt perspektiv har tonen i folkomröstningskampanjen varit relativt lättsam, och i media har debatten präglats av humoristiska inslag.

Skämtade om avrättning

Även politikerna har kostat på sig ett skämt då och då – något som inte alltid visat sig vara helt lyckat. När Storbritanniens premiärminster David Cameron medverkade på en boklansering på Downing Street under torsdagskvällendrog han ett mindre lyckat skämt om det påfrestande arbetet med att försöka hålla ihop Skottland med resten av Storbritannien. ”Jag måste säga att efter händelserna jag ställts inför de senaste dagarna, skulle avrättning vara en lättnad”, sade Cameron enligt brittiska Daily Mail.

Långt ifrån alla uppsakttade skämtet, och Cameron har bland annat kritiserats på sociala medier.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.