Foto: Scanpix

Snöfall i Jerusalem

Uppdaterad
Publicerad

Minusgrader och snö hör inte till vanligheterna i Mellanöstern. Under torsdagen fortsatte snöstormen som täckt Jerusalems gator med snö.

Jerusalem täckter under onsdagen av ett 5-10 cm tjockt snötäcke. Skolor tvingades stänga, bussar ställdes in och människor hade snöbollskrig i parkerna. Det ovanliga snöovädret överraskade många i mellanöstern idag.

– Det är fantastiskt att det snöar i Jerusalem. Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva snöbollskrig i Gamla stan, sa Dovi Halpern till AP.

– Vi får aldrig snö, det är underbart. Skolan är stängd, vi kan göra snögubbar. Det är underbart, sa Martin Leftwoods, också Jerusalembo.

Även i grannlandet Jordanen snöade det på onsdagen och nästan 300 personer fick räddas ur sina bilar som fastnat i ovädret.

På Västbanken höll skolor och myndighetskontor stängt i dag. I Gaza fick 30 personer föras till sjukhus efter översvämningar orsakade av kraftiga regn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.