Strejker stoppar många Europaflyg

Publicerad

Strejker hos Air France och Lufthansa orsakar problem i Europas flygtrafik i veckan. Det franska flygbolaget ställer med början på måndagen in upp till hälften av alla flyg.

– Jag har fått nog av strejker i Frankrike. Det är problem varje gång, säger passageraren Jean-Marc Ragot, som fastnade i Paris på väg från Nairobi till Lyon på måndagen, till AFP.

Flyg till och från Sverige finns bland de inställda när piloter strejkar i en vecka i protest mot att Air France ska flytta verksamhet till lågprisvarumärket Transavia.

Dessutom går piloter på Lufthansa på tisdagen åter ut i en dagslång strejk. Många flighter ställs in i Frankfurt i protesten mot förändringar i pensionsregler. Det är fjärde gången på tre veckor som Lufthansa-piloterna går ut i dagsstrejk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.