Syrien: 15-årig landslagsspelare dödad

Uppdaterad
Publicerad

De syriska regimstyrkorna har inlett en större markoffensiv mot de centrala delarna av staden Homs, det rapporterar statliga syriska medier enligt nyhetsbyrån AFP. Trupper har avancerat in i Wadi al-Sayeh som kontrolleras av rebeller.

Den gamla staden i Homs har varit belägrad av regimstyrkor i över två år. I början av februari evakuerades flera hundra civila, efter att de stridande parterna lyckats komma överens om detaljerna kring ett tillfälligt eldupphör. Då fanns en oro bland flera som TT talade med för att evakueringen bara var ett sätt för regimen att tömma viktiga delar av staden för att sedan kunna ta över kontrollen.

Fotbollsspelare dödad

En fotbollsspelare i det nationella syriska ungdomslaget dödades i en raketattack i området al-Ghouta i Homs under tisdagen. Det syriska fotbollförbundet bekräftade för den libanesiska tidningen Daily Star att 15-årige Tarek Ghrair, var en av de nio som dödades i attacken.

Syrienkriget

Dokumentär i SVT

I kväll, tisdag, visar SVT den syriska dokumentären Tillbaka till Homs som handlar om Baset och hans kamrater som vägrar lämna sin förstörda hemstad. Men alltmedan tiden går bryts de ned av den blodiga konflikten.

Dokumentären sänds klockan 22 i SVT1.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet