Många skolbarn döda i indisk tågolycka

Uppdaterad
Publicerad

Minst ett tiotal barn har dödats sedan ett persontåg kört in i en skolbuss i delstaten Telanga i sydöstra Indien.

Dödssiffran kan stiga till så många som 25, befarar polisen.

Tåget drog med sig skolbussen, med ett 40-tal barn ombord, flera hundra meter. Också bussens chaufför omkom. Många barn ska dessutom ha skadats, medan passagerarna på tåget klarade sig oskadda.

Olyckan skedde vid en obemannad järnvägskorsning i byn Masaipet. Bybor rusade enligt BBC till platsen för att hjälpa till innan räddningsmanskapet anlände. Förtvivlade och ilskna föräldrar samlades runt bussvraket och flera krävde järnvägschefers avgång. En talesman för de indiska järnvägarna skyllde olyckan på chauffören, skriver AFP.

Flera olyckor senaste tiden

Bristande säkerhet vid järnvägarna har väckt oro sedan flera olyckor inträffat den senaste tiden. I juni spårade ett tåg ur i Bihar med minst fyra döda som följd och i maj dödades 20 människor i en urspårningsolycka i Uttar Pradesh. Enligt en rapport som den indiska regeringen tog fram 2012 dödas närmare 15.000 människor årligen i tågolyckor i landet.

En satsning på att modernisera järnvägsnätet prioriteras högt av nye premiärministern Narenda Modi. Bland annat handlar det om snabbtåg av vilka det första är tänkt att gå mellan Bombay och Ahmedabad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.