Tjeckiska ministrar fick giftbrev

Publicerad

Två ministrar från den tjeckiska regeringen mottog förra veckan post innehållande giftiga ämnen, uppger lokala medier och en lokal tjänsteman.

Det var finansminister Andrej Babis, miljardären som leder det liberala partiet ANO, och inrikesminister Milan Chovanec som stod som mottagare av breven.

– Brevet som skickades till finansdepartementet innehöll ett farligt gift i en dödlig mängd, säger Radek Pokornik, talesperson för det nationella forskningsinstitutet Sujchbo, och tillägger att han inte kan ge några fler kommentarer med anledning av den pågående utredningen.

Kuvertet ska ha kommit till finansdepartementet i torsdags och hade skickats från Slovenien, enligt den tjeckiska nyhetsbyrån CTK som citerar Babis. Chovanec ska å sin sida ha mottagit en dödlig mängd cyanid via ett brev som sänts från norra Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.