Tre döda vid protester i Venezuela

Uppdaterad
Publicerad

Soldater öppnade eld mot demonstranter i huvudstaden. Detta under protester där tusentals kräver att gripna oppositionella ska släppas.

Tre personer dog av skottskador under protester runt om i landet mot Venezuelas president Nicolás Maduro, uppgav vittnen och medier på lördagen. Därmed är antalet dödade i regeringskritiska demonstrationer under snart två månader uppe i 34 personer.

Soldater drabbade samman med en liten grupp demonstranter som försökte blockera en väg i en exklusiv stadsdel i Caracas sedan tusentals oppositionella marscherat med kravet att studenter som gripits under oroligheter ska släppas fria.

Protesterna startade i februari med sporadiska studentdemonstrationer, och växte i omfattning sedan tre människor dog i samband med ett protestmöte i Caracas den 12 februari.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.