Turister evakueras efter översvämningar i Thailand

Uppdaterad
Publicerad

Det är kraftiga översvämningar i många områden i södra Thailand. Fem personer har dött och tiotusentals påverkas av de höga vattenflödena.

Flera populära turistorter som Phuket och Krabi har också drabbats av kraftiga vindar som orsakat höga vågor, vilket bland annat lett till att många båtar slagits sönder. 27 distrikt i södra Thailand har förklarats vara katastrofområden av myndigheterna de senaste dygnen, enligt thailändska tidningen The Nation på nätet

Vägar och hus är täckta av närmare en meter vatten. I turisttäta Krabi har större båtar sjunkit till botten, och turisterna har svårt att ta sig ifrån öarna. Turister på Koh Racha Yai, söder om Phuket, fick evakueras med helikopter av thailändska marinsoldater efter en häftig storm. Varken resesarrangörer eller Utrikesdepartementet har uppgifter om det finns svenskar i området.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.