Efter den dödliga terrorattacken mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo den 7 januari tryckte den turkiska tidningen Cumhuriyet utvalda teckningar i solidaritet med Charlie Hebdo. Nu kräver en turkisk domstol att Facebook blockar alla länkar som kan vara förolämpande mot profeten Muhammed Foto: TT

Turkisk domstol vill blockera webbsidor

Uppdaterad
Publicerad

En turkisk domstol har beordrat Facebook att blockera alla sidor som kan vara förolämpande mot profeten Muhammed. Om Facebook inte följer direktivet kommer hela det sociala nätverket stängas på obestämd tid i landet, rapporterar den turkiska nyhetsbyrån Anatolia.

En källa uppger för nyhetsbyrån Reuters att Facebook blockerat en sida på grund av en ”giltig rättslig begäran”.

Efter den dödliga terrorattacken mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo den 7 januari tryckte den turkiska tidningen Cumhuriyet utvalda teckningar i solidaritet med Charlie Hebdo. Kort därpå öppnade åklagare utredning mot två av Cumhuriyets kolumnister som använt teckningarna till sina texter.

En domstol i staden Diyarbakir har också beordrat att sidor som visar Charlie Hebdos senaste omslag, med en bild av profeten, ska blockeras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.