Tvillingar hittade varandra via Youtube

Uppdaterad
Publicerad

Samantha och Anaïs skiljdes åt som bebisar i Sydkorea och växte upp i olika delar av världen. 26 år senare fann de varandra efter att Anaïs sett ett klipp av Samantha på nätet och slagits av hur lika de var. Nu har ett DNA-test visat att de är tvillingar.

Det är en historia som är som klippt och skuren för ett filmmanus i Hollywood. Allt började när den ena av tvillingarna, Londonbaserade modedesignern Anaïs Bordier, såg ett klipp på Youtube.

Mejl som förändrade livet

I filmklippet förekom den amerikanska skådespelerskan Samantha Futerman. Bordier reagerade genast eftersom att hon tyckte att de var så lika varandra.

Strax därefter fick Samantha Futerman ett mejl som förändrade hennes liv.

– Jag fick ett meddelande om att en kvinna sett mig i en Youtube-video och att vi var väldigt lika varandra. Kvinnan hade också kollat upp mig och upptäckt att vi båda var adopterade och födda i samma stad, samma dag. När jag kollade upp Anaïs var det helt galet hur lika vi var, säger Futerman till tv-programmet Good Morning America.

Genomförde DNA-test

När de väl träffades i verkligheten bestämde de sig för att göra ett DNA-test, som visade det de egentligen redan visste. De var tvillingar, skriver The Telegraph.

– Det hela kändes konstigt. Men samtidigt känner jag ett lugn och en trygghet. Det är svårt att förklara känslorna, säger Futerman.

Båda kvinnorna har i efterhand sagt att de känt att en bit av dem själva har saknats.

– Jag hade en låtsaskompis när jag var liten. Jag behövde nog den trösten, säger Samantha Futerman.

Vill göra dokumentärfilm

Tillsammans har de nu startat en insamlingskampanj för att få ihop tillräckligt mycket pengar till en dokumentärfilm som ska skildra deras återförening.

Den lyckliga historien med de återförenade tvillingarna är den andra på kort tid som fått stor uppmärksamhet. För några veckor sedan sändes en dokumentär i SVT om tvillingsystrarna Mia och Alexandra som växte upp i USA respektive Norge och som också återförenades under lyckliga former.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.