Tysk kvinna våldtogs på tåg i Indien

Uppdaterad
Publicerad

En sovande tysk 18–åring våldtogs på ett tåg mellan Mangalore och Chennai. En person har gripits.

Dådet ska ha skett i förra veckan, men blev känt först nu eftersom kvinnan väntat med att kontakta polisen. Den indiska tv–kanalen NDTV uppger att kvinnan har undersökt av läkare och att man väntar svar från undersökningen.

Enligt indiska medier vågade inte kvinnan slå larm till de andra i sovkupén eftersom övergreppet chockade henne.

Våldtäkter i Indien

Hon var på väg till Chennai i östra Indien där hon skulle arbeta som volontär på en frivilligorganisation.

Skrämmer turister

Händelsen blev känd dagen efter att en dansk kvinna blev gruppvåldtagen av 15 män i New Delhi. Övergreppen på de två kvinnorna är bara två i raden av många uppmärksammade fall av kvinnovåld i Indien. Svenska utrikesdepartementet varnar därför kvinnor för att resa ensamma i landet.

– Vi rekommenderar att kvinnor bör undvika att gå ensamma på avskilda platser och resa ensamma med kollektivtrafik och taxi, särskilt på kvällen och natten. Och den rekommendationen gäller hela landet, sade Karin Nylund på UD:s presstjänst till SVT i onsdags.

Våldtäkterna har också lett till att många turister väljer att inte resa till Indien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldtäkter i Indien

Mer i ämnet