Våldsamt upplopp i Buenos Aires

Uppdaterad
Publicerad

Ett våldsamt upplopp utbröt i de centrala delarna av Argentinas huvudstad Buenos Aires på söndagskvällen sedan det argentinska fotbollslaget förlorat i VM-finalen mot Tyskland, rapporterar bland andra den argentinska tidningen La Razón på nätet.

Tusentals argentinare var ute på stan för att fira och hylla sitt landslag som trots förlusten gjorde sitt bästa VM på 24 år. Men glädjeyran stördes snart av tiotals personer som attackerade tv-bilar och senare ambulanser som försökte ta sig till platsen för att ta hand om skadade. Gärningsmännen ska ha varit ett gäng unga män som druckit för mycket och bråket ska inte ha varit planerat eller förberett.

Barnfamiljer fick fly

Flera butiker vandaliserades och plundrades och polisen använde tårgas och plastkulor för att få ordning på oroligheterna. Vittnen såg barnfamiljer fly från platsen för att undkomma stenkastningen och tårgasen. Minst 15 poliser ska ha skadats och över 30 personer gripits.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.