Västbanken: Ministrar vägras inresa

Uppdaterad
Publicerad

Israel nekade på söndagen inresa för en rad utrikesministrar som skulle ha deltagit i ett toppmöte i Västbanken, uppger såväl israeliska som palestinska källor. Mötet har nu ställts in.

Beslutet, som enligt en palestinsk myndighetskälla rör Malaysia, Indonesien, Bangladesh och Kuba, har bekräftats av en israelisk myndighetsföreträdare. Dessa länder tillhör de alliansfria staternas organisation (NAM) men saknar diplomatiska förbindelser med Israel.

NAM har ställt in sitt toppmöte sedan de fem utrikesministrarna hindrats från att delta, uppger en palestinsk myndighetskälla för AFP.

Även Algeriet förbjuds

Förbudet att resa in till Västbanken gäller även ett femte land, Algeriet, uppger en israelisk myndighetskälla enligt nyhetsbyrån AFP i dag, söndag. Algeriet hade dock tidigare meddelat palestinska myndigheter att landet inte avser delta i toppmötet, för att undvika ytterligare spänningar vid den Israel-kontrollerade gränsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.