Polisen i staden San Clemente i Kalifornien står inför ett mysterium – vem lämnar porslinsdockor på farstukvisten till stadens hus? Foto: TT

Vem lämnar mystiska dockor utanför husen?

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i staden San Clemente i Kalifornien står inför ett mysterium – vem lämnar porslinsdockor på farstukvisten till stadens hus? Nu verkar mysteriet vara löst.

Minst åtta boende i den lilla staden San Clemente i Kalifornien har vaknat till en överraskning utanför dörren. Där låg det porslinsdockor. Och dockorna ska dessutom skrämmande nog påminna om husägarnas döttrar.

Polisen stod frågande inför händelsen men på lördagen verkar mysteriet ha fått en förklaring.

Ville överraska

Enligt NBC Los Angeles ska det röra sig om en kvinna i området som helt enkelt ska ha bestämt sig för att rensa upp i sin docksamling. Kvinnan ska sen ha kommit på tanken att överraska barnen i kvarteret med dockorna hon inte längre ville ha.

Hennes fina idé gick dock inte så bra eftersom flera av dem som fick dockor blev rädda och tyckte hela historien var obehaglig. Men det var alltså inget illa ment enligt polisen och att dockorna var lika några av barnen verkar bara ha varit en slump.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.