Foto: TT

Vattenkanoner mot funktionsnedsatta

Uppdaterad
Publicerad

Polis i Bolivia satte in vattenkanoner mot funktionsnedsatta demonstranter, många av dem rullstolsburna, som försökte närma sig presidentpalatset med krav på ökade förmånsutbetalningar.

Demonstranterna har tältat i närheten av Plaza de Armas i storstaden La Paz i en månad i protest mot sina futtiga statliga ersättningar, som bara motsvarar knappt 120 kronor per månad.

President Evo Morales regering har avvisat kraven och metallbarrikader har satts upp runt torget. Enligt en av ministrarna försökte demonstranterna under onsdagen attackera polisen med ”knivar och kemikalier” vilket fick polisen att svara med vattenkanoner.

Flera grupper funktionshindrade har under de senaste veckorna kommit överens med regeringen men en mindre gruppering har svurit att fortsätta med protesterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.