Zlatan Ibrahimovic vann i kategorin Årets manlige idrottare. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan fick 10 miljoner – för 2 minuter reklam

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic fick enligt ”säkra källor” mellan 10 och 12 miljoner för sin insats i Volvos nya hypade reklamfilm. Det skriver Dagens Industri.

Reklamfilmen, där Zlatan gör pullups, umgås med familjen, jagar och reciterar svenska nationalsången i fjällmiljö, blev omedelbart viral när den släpptes i lördags. På bara två dagar har klippet fått 1,1 miljoner klick på Youtube.

Men fotbollsikonens medverkan i den två minuter långa reklamfilmen var långt ifrån gratis.

”Enligt säkra källor har Zlatan fått 10−12 miljoner kronor för besväret”, skriver Dagens Industris motorexpert Håkan Matson i en kommentar.

Det motsvarar en dryg månadslön för Zlatan i det franska klubblaget PSG.

Även om många anser att filmen inte lever upp till förväntningarna så har mottagandet i sociala medier främst varit positivt. Filmen har beskrivits som mäktig och till och med som den bästa reklamfilmen någonsin.

Men säljer filmen bilar eller bara Zlatan? Det återstår fortfarande att bevisa skriver Matson som konstaterar att Zlatan knappast synts i någon Volvo tidigare utan att han snarare förknippats med märken som Porsche, Ferrari, Lamborghini, Maserati ”och någon fet-Audi”.

”När han nu lutar sig mot huven på en XC70 känns det ungefär lika trovärdigt som om att Miljöpartiets språkrör Åsa Romson skulle prata sig varm för Porsche Cayenne Turbo”, skriver Matson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.