Sissela Benn spelar mamma Knota i 2013 års julkalender.
Sissela Benn spelar mamma Knota i 2013 års julkalender. Foto: Niklas Ahlgren/SVT

"Barna Hedenhös uppfinner julen" blir julkalendern 2013

Nästa års julkalender i SVT blir ”Barna Hedenhös uppfinner julen”. I huvudrollerna ser vi Sissela Benn och Fredde Granberg som mamma Knota och pappa Ben. I några av de andra rollerna ser vi Lotta Tejle, Sten Ljunggren och Per Andersson.

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten

”Barna Hedenhös uppfinner julen” bjuder på ett komiskt och spännande äventyr om världar som krockar. Det är en varm saga om vikten i att vara tillsammans och bry sig om varandra. Inte minst om det ska bli en riktigt mysig jul.

Barna Hedenhös uppfinner julen baseras på karaktärerna från Bertil Almqvists klassiska böcker. Familjen Hedenhös återintroduceras i  en nyskriven historia som tar dem på en hisnande resa till Stockholm anno 2013. De hamnar i komiska och spännande situationer när stenålder möter samtiden.

Mamma Knota och pappa Ben spelas av Sissela Benn och Fredde Granberg. Övriga roller spelas av bland andra Lotta Tejle, Sten Ljunggren och Per Andersson.

Manus är skrivet av Torbjörn Jansson, Mike Syrén, Oskar Mellander och Jonathan Sjöberg. Regi: Oskar Mellander och Jonathan Sjöberg.

Serien produceras för SVT av AB Svensk Filmindustri. Producent är Karl Fredrik Ulfung. Projektledare på SVT är Johanna Gårdare.

Inspelningen äger rum i Stockholm från januari till april 2013. Julkalendern sänds i SVT1 och Barnkanalen 1-24 december 2013.