Kristian Gidlund gästar Jills veranda

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten

Kristian Gidlund är frilansjournalist och tidigare trummis i popbandet Sugarplum Fairy. Han lider av obotlig magsäckscancer och skriver om sina upplevelser av livet och sjukdomen i den uppmärksammade bloggen I Kroppen Min – resan mot livets slut och alltings början. Bloggen har miljontals besök och delar av de nakna, självutlämnande och osentimentala texterna gavs ut som bok under våren 2013. Hittehunden Pysen, vars bakgrund är oklar, är sedan ett par månader hans ständige följeslagare.

I höst spelar SVT in ett nytt underhållnings- och intervjuprogram med artisten Jill Johnson som programledare. I Jills Veranda beger hon sig till countryns hemstad Nashville. I varje avsnitt får hon besök av en annan känd svensk artist. Det blir ett personligt och musikaliskt möte då de tillsammans ska tolka och framföra en klassisk countrylåt.
Det blir även möten med flera av countrymusikens största stjärnor och en inblick i berättelserna bakom de mest kända låtarna. Programmet sänds i sex delar under våren 2014. Övriga gäster presenteras senare.