Richard Forsgren, Moa Gammel och Göran Ragnerstam i dramaserien Jordskott.
Richard Forsgren, Moa Gammel och Göran Ragnerstam i dramaserien Jordskott. Foto: Pelle Hallert

Skrämmande drama från urskogen

I maj påbörjas inspelningarna av SVT:s nya drama-thriller Jordskott, en skrämmande historia i tio avsnitt med den svenska urskogen som fond.

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten

Serien handlar om hur långt vi är beredda att gå för att skydda dem vi älskar mest, men också vad följderna kan bli om vi låter egoism och girighet ta över våra liv. Rollerna spelas av bland andra Moa Gammel, Göran Ragnerstam och Johannes Brost. Seriens skapare är Henrik Björn som även är konceptuell regissör. Övriga manusförfattare är Alexander Kantsjö och Fredrik T Olsson.

Tio år har gått sedan poliskommissarie Eva Thörnblads (Moa Gammel) dotter Josefine försvann vid skogssjön i Silverhöjd. Det ansågs vara en tragisk drunkningsolycka, men kroppen hittades aldrig och Eva har inte kunnat släppa tanken på att någon tog henne.

Nu händer det igen. En liten pojke i Silverhöjd försvinner utan ett spår och Eva åker tillbaka till sin hembygd. Officiellt för att ta hand om arvet efter sin bortgångne far, storföretagaren Johan Thörnblad vars företag bedrivit rovdrift på naturtillgångarna runt Silverhöjd. Men Evas egentliga plan är att ta reda på om det finns någon koppling mellan pojken och hennes dotters försvinnande. Hon kommer i kontakt med den lokala polisutredaren Tom Aronsson (Richard Forsgren) och Göran Wass (Göran Ragnerstam) från Rikskriminalen, som engagerar henne i sökandet efter den försvunne pojken. Men Eva bedriver även egna efterforskningar och drivs snart mot  starka och okända krafter.

I rollistan återfinns även Ann Petrén, Peter Andersson, Hans Mosesson, Ville Virtanen, Richard Forsgren, Vanja Blomqvist och många fler.

Jordskott produceras för SVT av Palladium Fiction för preliminär sändning 2015.