Foto: SVT

SVT Flow – en helt ny webbtv-tjänst

I april lanserar vi SVT Flow, en ny och enkel webbtv-tjänst för alla som älskar att titta på tv. Vi har sänt tv sedan 1956. Nu, precis som då, är vårt mål att göra de mest angelägna och engagerande programmen. Men sättet att titta på tv har förändrats. Därför har vi skapat SVT Flow. Tjänsten distribueras enbart via internet.

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten

Vad är då SVT Flow? Ja, det är en slags korsning mellan ”on-demand-tittande” (som SVT Play) och det vi kallar ”flödestittande” (vanlig, tablålagd tv). När du som besökare går in på SVT Flow möts du av en tablå som du kan följa, där våra redaktörer valt ut vilka program som visas. Men du kan också lämna tablån och själv välja vad du vill se.

SVT Flow är gjord för dig som gillar att titta på tv och som uppskattar det tillbakalutade tittandet där man serveras förslag från oss (à la broadcast), men som samtidigt vill ha möjligheten att kunna styra själv. Vi har helt enkelt plockat med oss det bästa från on-demand-tittandet och kombinerat det med alla de fördelar som finns med tablålagd tv.

Vi har skapat vissa program specifikt för den här tjänsten (tex På jakt med Lotta och Leif och Flator) och andra program är specialinköpta (både svenska och internationella). Exempel är tv-serierna Please like me och Miranda, matprogrammet Det goda livet, och dokumentärer som L som i lycka och Marias skugga. Vi kommer också att återutsända populära serier som till exempel Våra vänners liv och Mia och Klara. I tjänsten kommer det även att finnas korta uppdaterande nyheter.

Vi startar tjänsten som en försöksverksamhet och kommer att utveckla den successivt. Just nu arbetar vi för fullt med att fylla SVT Flow med innehåll. Mer nyheter kommer under våren!