Programstart Opinion Live

Opinion live 6 april

Hederspoliser, vinprovning och bonusfamiljer

Den 6 april klockan 22.00 sändes Opinion live i SVT 1 med Belinda Olsson som programledare.

I Stockholms norra förorter vittnar kvinnor om hur de förföljs och trakasseras av män- så kallade hederspoliser. Det kunde man i veckan se i TV4:s Kalla Fakta.

I studion möts Gulan Avci, ordförande för Liberala kvinnor, Zeliha Dagli, feminist och aktivist från Husby och Mohamed Nuur, ordförande för Tensta Socialdemokrater. Mia Päärni (S), ordförande i stadsdelsnämnden Rinkeby-Kista deltar via länk.

---

I 15 år har en grupp pensionärer samlats i en fritidslokal i Göteborg för att ha vinprovningar. Men nu har tillståndsmyndigheten satt stopp för detta och menar att pensionärerna har drivit en svartklubb.

Krögaren Leif Mannerström, som tagit strid för pensionärerna, finns på plats i studion, liksom sommeliern Arne Eriksson, som har hållit i vinprovningarna, och Linda Engström, IOGT-NTO.

---

Under flera veckor har SVT:s tittare kunnat följa serien Bonusfamiljen. En av manusförfattarna, Moa Herngren, med egen erfarenhet av att leva i en bonusfamilj, medverkar i programmet. Det gör också skådespelaren Tilde Fröling, som skrivit en debattartikel om varannan veckas-livet på SVT Opinion, samt psykologen och parterapeuten Fredric Bohm, aktuell i programmet Gift vid första ögonkastet.

Se programmet i SVT Play

Liveflödet finns även i Duo-appen – ladda ned den här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer