Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Portkod 1525

Om Portkod 1525

Dramaserie i tio avsnitt om vänskap, kärlek och självrespekt.

Sändningar

Portkod Kristallennominerad

Hurra! Portkod 1321 har nominerats till Årets TV-drama inför Kristallengalan den 30 augusti och tävlar mot tunga produktioner som Torka aldrig tårar utan handskar och En pilgrims död!

Läs mer

Skaparna av "Luckiest girl" grammisnominerade

Tack vare er är skaparna av Portkodslåten "Luckiest girl" Grammisnominerade till priset "Årets innovatör". Calle Wachtmeister och Niklas Benjaminson från Vinsten hälsar: "Vi vill tacka för att så många gillar låten och ser fram emot att dela med oss av mer musik."

Läs mer

”Vi ville inte göra en serie som är uppfostrande”

Skaparna av Portkod 1321 Louise Pope och Linnea Roxeheim ville skildra svårigheterna i att hitta sig själv och våga säga nej om något inte känns bra. Därför gjorde de en serie om vänskap, kärlek och självrespekt.

Läs mer
Amanda Fondell och Niklas från Vinsten tolkar Luckiest girl
Amanda Fondell och Niklas från Vinsten tolkar Luckiest girl

Amanda och Niklas tolkar "Luckiest girl"

Kolla in videon med Amanda Fondell och Niklas Benjaminsson från Vinsten som gör en duett av Portkods theme song "Luckiest girl"!

Läs mer

Vad händer nu?

Det är många som undrar vad som händer nu och om det kommer en säsong 2. För att inte lämna er undrande har vi samlat svar på de vanligaste frågorna vi fått från er.

Läs mer

”Folk har svårt att hålla isär mig från min karaktär”

Marcus Hasselborg har spelat ”douchebag” förr och är van vid att folk blandar ihop honom med hans karaktärer. Men istället för att se det som något negativt ser Marcus det som ett bevis på att hans framställning av Hannes verkligen har lyckats.  

Läs mer

Ingen är perfekt

Evve i Portkod uppfattas kanske av många som "den perfekta tjejen". Hedda Stiernstedt som spelar Evve håller inte med. Även om man kan uppfatta andra som perfekta tror hon inte att någon är det. Man måste bara hitta sig själv och inte sträva efter att vara någon annan.

Läs mer

"Jag har varit lite emo men skulle aldrig skada mig själv"

Valter Skarsgård beskriver sin ungdom som "lite" emo men han skulle aldrig skada sig själv som Igor gör. Däremot har han lyssnat på samma musik och affischerna som hänger på Igors rum har även hängt på Valters.

Läs mer