Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Älgkött är ett mycket smalt kött som innehåller väldigt lite fett. Jag brukar därför ”berika” köttet på olika sätt. Fett eller talg funkar utmärkt att mala ner i biffsmeten. Man kan använda sig utav älgens egna talg men det går också att använda oxtalg.

Ingredienser

3 - 4portioner

  • 450g
    älgfärs
  • 50g
    talg
  • ½st
    gul lök
  • 1st
    ägg
  • 1msk
    potatismjöl (eller torkad riven potatis)
  • 2krm
    nymalen svartpeppar
  • 2msk
    fett att steka i

Så lagar du

1. Mal eller smält talgen, blanda samtliga ingredienser i en bunke låt vila i 30 minuter.

2. Forma biffar och stek i stekpanna eller i ugnen i en form.

3. Servera med till exempel mandelpotatispuré, skysås och kanelkokta lingon.

Dela det här receptet med dina vänner!