Äpplen, fläskkotletter och potatis

Äpplen, fläskkotletter och potatis

Publicerat:

Tillagningstid:

Äpple och fläsk, ett klassiskt smakpar.

Ingredienser

Huvudingredienser

  • fläskkotletter
  • potatis
  • äpple, fast sort

Övriga ingredienser

  • ister
  • salvia
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skala potatisen, tärna den och förkoka den.

2. Klicka i lite ister i en ugnsfast form. Smält fettet i ugnen. Lägg i potatisen, salta och peppra. Kör i ugnen på medelhög värme i 10-15 minuter.

3. Klyfta äpplena och lägg i formen med den nu halvfärdiga potatisen. Kör i ugnen i 15-20 minuter till.

4. Salta och peppra fläskkotletterna och stek snabbt på hög värme i ister. Krydda med salvia.

5. Lägg kotletterna i ugnsformen med potatisen och äpplena och kör i ugnen 6-8 minuter till, tills de är klara.

6. Lägg upp på tallrik och ös över skyn som bildats i ugnsformen.

Dela det här receptet med dina vänner!