Äpplen, fläskkotletter och potatis
Publicerat:
2015-10-08Tillagningstid:
Äpple och fläsk, ett klassiskt smakpar.
Ingredienser
Huvudingredienser
- fläskkotletter
- potatis
- äpple, fast sort
Övriga ingredienser
- ister
- salvia
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skala potatisen, tärna den och förkoka den.
2. Klicka i lite ister i en ugnsfast form. Smält fettet i ugnen. Lägg i potatisen, salta och peppra. Kör i ugnen på medelhög värme i 10-15 minuter.
3. Klyfta äpplena och lägg i formen med den nu halvfärdiga potatisen. Kör i ugnen i 15-20 minuter till.
4. Salta och peppra fläskkotletterna och stek snabbt på hög värme i ister. Krydda med salvia.
5. Lägg kotletterna i ugnsformen med potatisen och äpplena och kör i ugnen 6-8 minuter till, tills de är klara.
6. Lägg upp på tallrik och ös över skyn som bildats i ugnsformen.