Belgiska citronvåfflor

Belgiska citronvåfflor

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 3
    ägg
  • 4 ¼dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • ½ tsk
    salt
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1
    citron, det gula av skalet rivet
  • 4dl
    mjölk
  • 1dl
    vichyvatten
  • 120g
    smör, smält+smör till pensling

Till servering

  • ½ dl
    florsocker

Så lagar du

1. Separera äggula och vita i varsin skål.

2. Blanda samtliga torra ingredienser.

3. Vispa ner ¾ av mjölken, smör och äggulor. Rör till en jämn smet.

4. Tillsätt resterande mjölk och vatten.

5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Grädda i hett våffeljärn, penslat med smör.

Pudra med florsocker innan servering. Receptet ger ca 8 st dubbla våfflor.

Dela det här receptet med dina vänner!