Belgiska citronvåfflor
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 3ägg
- 4 ¼dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- ½ tsksalt
- 1tskvaniljsocker
- 1citron, det gula av skalet rivet
- 4dlmjölk
- 1dlvichyvatten
- 120gsmör, smält+smör till pensling
Till servering
- ½ dlflorsocker
Så lagar du
1. Separera äggula och vita i varsin skål.
2. Blanda samtliga torra ingredienser.
3. Vispa ner ¾ av mjölken, smör och äggulor. Rör till en jämn smet.
4. Tillsätt resterande mjölk och vatten.
5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Grädda i hett våffeljärn, penslat med smör.
Pudra med florsocker innan servering. Receptet ger ca 8 st dubbla våfflor.