Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Publicerat:

Till denna kaka behöver du en ordentligt smord springform på ca 24-26 cm i diameter. Ett tips är att fodra hela formen med en sockerdeg som är smaksatt med kanel.

Ingredienser

8 - 10portioner

Botten

  • 75g
    smör
  • 75g
    florsocker
  • 150g
    vetemjöl
  • 1st
    ägg
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1tsk
    malen kanel

Ostmassan

  • 500g
    naturell färskost
  • 110g
    strösocker
  • 15g
    maizenamjöl
  • 2st
    ägg
  • 300g
    creme fraiche
  • 1st
    apelsin
  • 100g
    blåbär (färska eller frusna)

Så lagar du

1. Blanda ihop ingredienserna till en slät deg och platta ut den och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.

2. Kavla ut sockerdegen och fodra hela formen och låt lite deg hänga över kanterna. Nagga den lite i botten och för-grädda formen i 200 grader ca 5-8 minuter.

3. Ta färskosten och lägg i en bunke. Rör ner socker och creme fraiche lite försiktigt med en visp. Riv skalet av en apelsin. Strö sedan i maizena mjölet och apelsin raspet. Vispa försiktigt i äggen, ett i taget. Häll sist i blåbären och se till att de blir försiktigt fördelade i hela smeten.

4. Fyll den fodrade springformen och baka på 160 grader i ca 60-90 minuter. Låt kallna och ställ i kyl minst 6-8 timmar.

Dela det här receptet med dina vänner!