Blinier på speltmjöl
Publicerat:
2017-04-05Tillagningstid:
Det finns otaliga sätt att tillreda blinier. I många recept utgår man från bovete. Gillar man inte den smaken kan man testa på det här alternativet med spelt- och vetemjöl.
Ingredienser
4portioner
- 50gjäst
- 3dlmjölk
- 2dlspeltmjöl
- 1dlvetemjöl
- 2äggulor
- 1nypa(or)salt
- 4äggvitor
- 50gsmält smör
- smält smör, till stekning
Tillbehör
- crème fraiche
- citronskal
- salt
- ½kruk(or)dill
- ½knippa(or)rödlök
- 1liten rödlök
Så lagar du
1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken, tillsätt mjöl, äggulor och salt, blanda väl. Låt jäsa 40 minuter.
2. Rör ner det smälta smöret i degen och vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna .
3. Stek i blinipanna i rikligt med smält smör. Servera med crème fraiche smaksatt med citronskal och salt och en löksallad på finhackad rödlök, gräslök och dill, samt belugakaviar på linser.