Blinier på speltmjöl

Blinier på speltmjöl.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det finns otaliga sätt att tillreda blinier. I många recept utgår man från bovete. Gillar man inte den smaken kan man testa på det här alternativet med spelt- och vetemjöl.

Ingredienser

4portioner

  • 50g
    jäst
  • 3dl
    mjölk
  • 2dl
    speltmjöl
  • 1dl
    vetemjöl
  • 2
    äggulor
  • 1nypa(or)
    salt
  • 4
    äggvitor
  • 50g
    smält smör
  • smält smör, till stekning

Tillbehör

  • crème fraiche
  • citronskal
  • salt
  • ½kruk(or)
    dill
  • ½knippa(or)
    rödlök
  • 1
    liten rödlök

Så lagar du

1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken, tillsätt mjöl, äggulor och salt, blanda väl. Låt jäsa 40 minuter.

2. Rör ner det smälta smöret i degen och vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna .

3. Stek i blinipanna i rikligt med smält smör. Servera med crème fraiche smaksatt med citronskal och salt och en löksallad på finhackad rödlök, gräslök och dill, samt belugakaviar på linser.

Dela det här receptet med dina vänner!