Bönsoppa med persilja och olivolja

Bönsoppa med persilja och olivolja.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mustig bönsoppa serveras med rikligt med olivolja.

Ingredienser

  • olivolja
  • valfria bönor, torkade
  • färsk persilja
  • vitlök
  • chiliflakes
  • grönsaksbuljong

Så lagar du

1. Fräs torkade bönor i rejält med olja i en kastrull på medelvärme.

2. Finhacka persiljan stjälkar och tillsätt i kastrullen. Tillsätt skivad vitlök och torkade chiliflakes. Slå över grönsaksbuljong så att det täcker. Koka till bönorna är mjuka.

3. Mixa ¾ av soppan. Häll tillbaka över den kvarvarande omixade soppan och rör om. Smaka av med salt och peppar.

4. Hacka persiljabladen och sprid över soppan i en tallrik. Slå över rikligt med olivolja.

Tips: det går också bra att laga soppan på inlagda bönor. Då behöver de dock inte koka lika länge.

Dela det här receptet med dina vänner!