Bönsoppa med persilja och olivolja
Publicerat:
2015-11-24Tillagningstid:
Mustig bönsoppa serveras med rikligt med olivolja.
Ingredienser
- olivolja
- valfria bönor, torkade
- färsk persilja
- vitlök
- chiliflakes
- grönsaksbuljong
Så lagar du
1. Fräs torkade bönor i rejält med olja i en kastrull på medelvärme.
2. Finhacka persiljan stjälkar och tillsätt i kastrullen. Tillsätt skivad vitlök och torkade chiliflakes. Slå över grönsaksbuljong så att det täcker. Koka till bönorna är mjuka.
3. Mixa ¾ av soppan. Häll tillbaka över den kvarvarande omixade soppan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
4. Hacka persiljabladen och sprid över soppan i en tallrik. Slå över rikligt med olivolja.
Tips: det går också bra att laga soppan på inlagda bönor. Då behöver de dock inte koka lika länge.