Chiliostburgare med extra allt, rostad klyftpotatis och coleslaw

Chiliostburgare med extra allt, rostad klyftpotatis och coleslaw

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    potatis
  • 500 g
    köttfärs av nöt
  • 1tsk
    fransk senap
  • 2tsk
    sambal oelek
  • 1tsk
    salt
  • 4st
    skivor lagrad hårdost
  • 8skiva(or)
    surdegsbröd

olja och smör till stekning

  • 1sats(er)
    chilicoleslaw (se nedan)

tillbehör:

  • 1st
    litet huvud grönsallad
  • 1st
    röd lök, skivad
  • 1st
    avokado, skivad
  • 1paket
    bacon, stekt
  • 1dl
    saltgurka, skivad på längden

Chilicoleslaw:

  • ¼st
    vitkålshuvud, strimlat
  • 400g
    morötter, rivna
  • 3dl
    mezeyoghurt
  • 1-2 tsk
    fransk senap
  • 1-2 tsk
    sambal oelek
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

Sätt ugnen på 225C. Skrubba och skär potatisarna i klyftor, lägg i långpanna, salta, peppra och ringla över olja. Rosta gyllene ca 20 minuter. Blanda färs, senap, sambal oelek och salt. Gör coleslaw (nedan). Fixa tillbehören du gillar. Forma färsen till 4 biffar. Grilla eller stek i smör några minuter per sida. Lägg en skiva ost på varje burgare och låt den smälta. Rosta eller grilla brödet om du önskar. Lägg upp burgare och tillbehör på fat och låt alla göra sin egen favoritburgare.

Chilicoleslaw:

Blanda samtliga ingredienser. Resterna sparar du till sallad imorgon.

Dela det här receptet med dina vänner!