Chiliostburgare med extra allt, rostad klyftpotatis och coleslaw
Ingredienser
4portioner
- 800gpotatis
- 500 gköttfärs av nöt
- 1tskfransk senap
- 2tsksambal oelek
- 1tsksalt
- 4stskivor lagrad hårdost
- 8skiva(or)surdegsbröd
olja och smör till stekning
- 1sats(er)chilicoleslaw (se nedan)
tillbehör:
- 1stlitet huvud grönsallad
- 1ströd lök, skivad
- 1stavokado, skivad
- 1paketbacon, stekt
- 1dlsaltgurka, skivad på längden
Chilicoleslaw:
- ¼stvitkålshuvud, strimlat
- 400gmorötter, rivna
- 3dlmezeyoghurt
- 1-2 tskfransk senap
- 1-2 tsksambal oelek
- 1tsksalt
Så lagar du
Sätt ugnen på 225C. Skrubba och skär potatisarna i klyftor, lägg i långpanna, salta, peppra och ringla över olja. Rosta gyllene ca 20 minuter. Blanda färs, senap, sambal oelek och salt. Gör coleslaw (nedan). Fixa tillbehören du gillar. Forma färsen till 4 biffar. Grilla eller stek i smör några minuter per sida. Lägg en skiva ost på varje burgare och låt den smälta. Rosta eller grilla brödet om du önskar. Lägg upp burgare och tillbehör på fat och låt alla göra sin egen favoritburgare.
Chilicoleslaw:
Blanda samtliga ingredienser. Resterna sparar du till sallad imorgon.