Choklad- och blåbärskaka
Publicerat:
2016-08-18Tillagningstid:
Vit choklad och blåbär är en vinnande kombination som brukar gå hem i de flesta läger.
Ingredienser
10 - 12portioner
- 100gsmält smör
- 100gvit choklad
- 2dlströsocker
- 2stägg
- 2dlvetemjöl
- 1nypa(or)salt
- 1stcitron, det rivna skalet
- 1,5dlblåbär
Till servering
- lättvispad grädde eller vaniljglass och färska blåbär
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smör och dra bort kastrullen från värmen.
2. Bryt chokladen i bitar, lägg i det smälta smöret och rör tills chokladen smält.
3. Vispa ägg och socker och blanda ned smör- och chokladsmeten i äggblandningen. Rör sedan ned ned rivet citronskal, mjöl och salt.
4. Häll smeten i formen och strö över blåbären.
5. Grädda kakan i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och lite lös i mitten.
6. Låt kakan svalna i formen och servera med vispad grädde eller glass och färska blåbär.
Dryckestips
Samos Vin Doux, Grekland
Nr 4633, 89 kronor (37,5 cl)
Alkoholfritt:
Svart kaffe