Choklad- och blåbärskaka

Blåbärskaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vit choklad och blåbär är en vinnande kombination som brukar gå hem i de flesta läger.

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 100g
    smält smör
  • 100g
    vit choklad
  • 2dl
    strösocker
  • 2st
    ägg
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1st
    citron, det rivna skalet
  • 1,5dl
    blåbär

Till servering

  • lättvispad grädde eller vaniljglass och färska blåbär

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smör och dra bort kastrullen från värmen.

2. Bryt chokladen i bitar, lägg i det smälta smöret och rör tills chokladen smält. 

3. Vispa ägg och socker och blanda ned smör- och chokladsmeten i äggblandningen. Rör sedan ned ned rivet citronskal, mjöl och salt.

4. Häll smeten i formen och strö över blåbären.

5. Grädda kakan i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och lite lös i mitten.    

6. Låt kakan svalna i formen och servera med vispad grädde eller glass och färska blåbär.

Dryckestips

Samos Vin Doux, Grekland
Nr 4633, 89 kronor (37,5 cl)

Alkoholfritt:
Svart kaffe

Dela det här receptet med dina vänner!