Citronmousse

mousse på fina fat

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräsch och fluffig mousse på riktig citron. Tänk på att den behöver kylas flera timmar innan servering.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 100g
    smör
  • 5
    ägg
  • 2,5dl
    strösocker
  • 3st
    citroner, saften (1,5 dl) och rivet skal
  • 5dl
    vispgrädde

Så lagar du

1. Riv citronskalet och pressa saften ur citronerna.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner ägg/sockerblandningen i kastrullen.

3. Sjud på låg värme och rör hela tiden tills det blir en tjock kräm.

4. Ta kastrullen från plattan och rör ner citronsaft och -skal. Låt svalna till rumstemperatur.

5. Vispa grädden hårt och rör ihop med den svala citronkrämen.

6. Häll upp i portionsglas och ställ kallt i 4-5 timmar eller över natten. Dekorera gärna med riven choklad strax före serveringen, eller karamelliserat citronskal och myntablad.

Dela det här receptet med dina vänner!