Cocktailkrustader med lyxig fyllning

krustader med lax på glasfat

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    skivor bröd, tex formfranska eller kavring

Baskräm

  • 100g
    naturell färskost
  • 1dl
    crème fraiche
  • smaksätt ev. med salt, pepparrot och rivet ctronskal

Alternativ - ädelostkräm

  • 100g
    ädelost
  • 100g
    naturell färskost eller 3/4 dl creme fraiche

Exempel på topping

  • rökt lax, citron, dill
  • löjrom, räkor, dill
  • lufttorkad skinka
  • fikon och fikonmarmelad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram små formar eller en muffinsplåt. Ta ut rundlar från brödet med hjälp av utstickare/pepparkaksform eller ett glas. Den ska vara ungefär 5 cm i diameter.

2. Kavla på rundeln, pensla med smör på båda sidor, tryck ut i formen. Grädda mitt i ugnen tills de börjar få färg. Det tar 10-15 minuter. Låt svalna.

3. Vispa upp färskost och crème fraîche. Smaksätt om du önskar med tex citron, salt och pepparrot. Fyll i en spritspåse med tyll. Spritsa lite fyllning i varje krustad, garnera med valfri topping.

Alternativ: ädelostkräm
Mosa ädelosten och blanda med färskost eller creme fraiche. Passar perfekt med tex fikonmarmelad.

Dela det här receptet med dina vänner!