Enkel morotssoppa med honung och ingefära
Publicerat:
2015-09-30Tillagningstid:
En vardagsfavorit hos både barn & vuxna. Morötter, ingefära och honung är superbra smakkompisar, den modiga kan även testa ha i lite koncentrerad apelsinjuice.
Ingredienser
4portioner
- 800gmorötter
- 1stpurjolök
- 1tskchiliflakes
- 3-4cmingefära, skivad
- 1sttärning grönsaksbuljong
- 1litervatten
- ½stcitron
- 1tskhonung
- salt
- olja till stekning
Till servering
- 2dlmatyoghurt
Så lagar du
1. Riv morötterna i matberedare, strimla purjolök.
2. Fräs chili och ingefära med morötter och purjolök utan att få färg. Tillsätt buljong och vatten, låt sjuda 5-10 minuter eller tills morötterna är mjuka.
3. Mixa till en skummig soppa med stavmixer eller i blender. Späd med mer vatten om konsistensen känns för tjock för din smak. Smaka av med pressad citron, honung och salt.
4. Servera med matyoghurt och varma mackor (se relaterat recept).
Tips: Ställ fram skålar med rester som fetaost, oliver etc, vad du hittar i kyl, frys och skafferi. Passar perfekt att ha i den varma soppan!