Enkel morotssoppa med honung och ingefära

Enkel morotssoppa med honung och ingefära

Publicerat:

Tillagningstid:

En vardagsfavorit hos både barn & vuxna. Morötter, ingefära och honung är superbra smakkompisar, den modiga kan även testa ha i lite koncentrerad apelsinjuice.

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    morötter
  • 1st
    purjolök
  • 1tsk
    chiliflakes
  • 3-4cm
    ingefära, skivad
  • 1st
    tärning grönsaksbuljong
  • 1liter
    vatten
  • ½st
    citron
  • 1tsk
    honung
  • salt
  • olja till stekning

Till servering

  • 2dl
    matyoghurt

Så lagar du

1. Riv morötterna i matberedare, strimla purjolök.

2. Fräs chili och ingefära med morötter och purjolök utan att få färg. Tillsätt buljong och vatten, låt sjuda 5-10 minuter eller tills morötterna är mjuka.

3. Mixa till en skummig soppa med stavmixer eller i blender. Späd med mer vatten om konsistensen känns för tjock för din smak. Smaka av med pressad citron, honung och salt.

4. Servera med matyoghurt och varma mackor (se relaterat recept).

Tips: Ställ fram skålar med rester som fetaost, oliver etc, vad du hittar i kyl, frys och skafferi. Passar perfekt att ha i den varma soppan!

Dela det här receptet med dina vänner!