Fänkålsgratäng och nystekt kyckling

Fänkålsgratäng och nystekt kyckling

Publicerat:

Tillagningstid:

Härlig gratäng med fänkål som smakbärare. Kombinerat med nystekt kycklingbröst blir det en oslagbar kombo.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    fänkål
  • 800g
    broccoli
  • 4
    schalottenlökar
  • 8
    potatisar, sorten Annika
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 2dl
    riven ost
  • salt, svartpeppar
  • ½liter
    grädde
  • 2dl
    mjölk
  • 2
    kycklingbröst
  • salt, svartpeppar
  • 1tsk
    rostat fänkålsfrö
  • ½
    citron
  • olivolja

Så lagar du

1. Smält lök, vitlök och tunt skivad fänkål i olivolja. Häll i grädde och mjölk och låt koka ihop.

2. Tillsätt skivad på potatis och koka ett par minuter. Häll upp i ugnsform och gratinera med ost cirka 25 minuter på 200°.

3. Koka broccoli i lättsaltat vatten. Blanda med saften från en ½ citron, olivolja, skivad rå fänkål, lök, salt och svartpeppar.

4. Krydda kyckling med salt och svartpeppar. Stek kycklingbröst på skinnsida i lite olja. Vänd och baka i ugn på 120° till en innertemperatur på 63°. Ta ut och skiva kycklingen till servering. Krydda med fänkålsfrö.

Dryckestips

2013 Pinot Noir Alde Gott, Baden, Tyskland
Art nr 5484, 139 kr

Alkoholfritt
Blue Ganjal (blåbärsdryck)
Nr 1975, 79 kr

Dela det här receptet med dina vänner!