Friterade teblad

Friterade teblad.

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 4st
    ägg
  • 1tsk
    salt
  • 1-2 dl
    blötlagda, avrunna gröna teblad
  • 1-2 dl
    olja med neutral smak

Så lagar du

Blötlägg tebladen i kokhett vatten.. Låt de tvinnade bladen veckla ut sig och häll över i sil eller durkslag så att vattnet rinner av.

Vispa äggen lite lätt i en skål och tillsätt salt.

Hetta upp oljan till medelstark värme i en wok eller stekpanna

Doppa tebladen i äggsmeten och fritera dem kort.

Servera omgående!

Fredrik om receptet:
Det är förbluffande hur gott det kan bli med små medel! Tre ingredienser som samspelar perfekt. Sältan möter tebladens beska, kompletterat av äggen som ger rätten den fyllighet som behövs.

Dela det här receptet med dina vänner!