Fyllda påskägg à la Frankrike

Många ägg, toppade med blandade röror.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hårdkokta ägg med lite nytänkta fyllningar är toppen på påskbordet – perfekta att förbereda och lätta att lägga för sig och stoppa i munnen.

Ingredienser

6 - 8portioner

Ägg à la Provence

  • 4st
    hårdkokta ägg
  • 5msk
    svart eller grön tapenad
  • några stänk tabasco
  • finhackad mandel

Ägg à la Dijonnaise

  • 4st
    hårdkokta ägg
  • 3msk
    Dijonnaise eller lika delar av majonnäs och grov senap
  • 1skiva(or)
    rökt lax
  • finskuren gräslök

Ägg à la Basque

  • 4st
    hårdkokta ägg
  • 3msk
    finhackade soltorkade tomater i olja
  • 4-5msk
    tonfisk i olja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • strimlad torkad tomat till dekor

Så lagar du

1. Ägg à la Provence: Skala och dela äggen i halvor. Mosa gulorna och blanda med tapenade. Smaka försiktigt av med tabasco. Lägg fyllningen i vitorna och toppa med lite hackad mandel.

2. Ägg à la Dijonnaise: Skala och dela äggen i halvor. Mosa gulorna och blanda dijonnaise. Lägg fyllningen i vitorna. Strimla rökt lax och lägg över. Dekorera med hackad gräslök.

3. Ägg à la Basque: Skala och dela äggen i halvor. Mosa gulorna och blanda med soltorkade tomater och tonfisk. Smaka av med salt och peppar och lägg fyllningen i vitorna. Dekorera med lite torkad tomat.

4. Servera på fat med en bädd av fint strimlad isbergssallad.

Dryckesförslag

Öl

Jämtlands Påsköl

Nr 1385, 20:90 kr/33 cl

Pumpviken Påsköl, Sverige

Nr 1341, 30:30 kr/50 cl

Vin

Pinot Gris Réserve 2014 , Frankrike

Nr 2119, 95 kr

Château Mont-Redon Côtes-du-Rhône Blanc 2014, Frankrike

Nr 2813, 109 kr

Alkoholfritt

Eriksbergs Julbordslager, Sverige

Nr 1960, 11:90 kr/33 cl

Dela det här receptet med dina vänner!