Grillad flankstek med chimichurri

Flankstek med pimientos de padrón.

Publicerat:

Tillagningstid:

Plockmat till hela familjen med fräscha smaker och pimientos de padrón.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    flankstek på ca 500 gram
  • 250g
    pimientos de padrón
  • olivolja
  • flingsalt
  • salt och peppar

Chimichurri

  • ½kruk(or)
    koriander, finhackad
  • ½kruk(or)
    oregano, finhackad
  • ½kruk(or)
    persilja, finhackad
  • 2st
    vitlöksklyftor, pressade
  • ½st
    röd chili, finhackad
  • 1dl
    god olivolja
  • 1msk
    rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Börja med chimichurrin. Blanda alla ingredienser i en skål. Salta och peppra ordentligt och låt det står och dra nån timme.

2. Hetta upp en grillpanna så det ryker om den. Pensla flanksteken, salta, peppra och grilla på hög värme 3-4 min på varje sida. Låt vila 5 min och skiva tunt.

3. Hetta upp en stekpanna. Lägg i ett par matskedar olivolja och lägg i pimientos. Stek på medelvärme 5 min tills de mjuknat och fått lite färg. Strö över flingsalt.

4. Lägg upp flanksteken och pimientosen på ett fat. Skeda över chimichurri och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!