Grillad paprikadipp

Grillad paprikadipp.

Publicerat:

Tillagningstid:

Dipp av grillad paprika och kikärtor. Smaksatt med spansk peppar för lite extra hetta. Dippsåsen går att servera till allt, till exempel pizza.

Ingredienser

10portioner

  • 1st
    grillad paprika, ca 300 gram
  • 1st
    röd spansk peppar, urkärnad
  • 2dl
    kikärtor, kokta
  • 2dl
    valfria nötter, pumpakärnor eller mandel
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1dl
    vatten
  • 1msk
    pressad citron
  • salt, peppar
  • ½ dl
    olivolja till servering

Så lagar du

1. Mixa samtliga ingredienser 5 minuter i matberedare. Späd med vatten om du önskar en tunnare konsistens.

2. Smaka av med citron, salt och peppar. Lägg upp i skål och ringla olja över.

Dela det här receptet med dina vänner!