Grillad sparris med gochujangmajjo

Grillad sparris med gochujangmajjo

Publicerat:

Tillagningstid:

Grillad sparris passar med alla sorters majonnäs till. På en buffé eller bjudning med asiatiska smaker kanske man vill göra denna gochujangmajonnäs till. Servera gärna tillsammans med kimchiplättar till exempel.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 250g
    Grön sparris
  • Rapsolja att steka i
  • rostade sesamfrön till servering

Gochujangmajjo

  • 1dl
    majonnäs
  • 1-2msk
    gochujang

Så lagar du

  1. Blanda ihop majonnäsen och smaka av med vinäger och salt. Godast blir det förstås med hemgjord majonnäs. Här är ett recept.
  2. Bryt av den hårda roten på sparrisen. Vänd sparrisen med en matsked matolja.
  3. Hetta upp en grillpanna och lägg i sparrisarna. Grilla runt om tills de fått färg och mjuknat.
  4. Servera sparrisen med majjo. Strö över rostade sesamfrön

Dela det här receptet med dina vänner!