Grillade lammracks chimichurri

Grillade lammracks chimichurri

Publicerat:

Grillade lammspjäll med en fin kryddning tillsammans med en riktigt god sallad är svårslaget.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    lammracks

Chimichurri

  • 2dl
    färska örter, finhackade (välj dina favoriter, t ex bladpersilja, oregano, koriander)
  • 2st
    vitlöksklyftor, rivna
  • 1st
    röd spansk peppar, urkärnad och hackad
  • 1st
    ekologisk citron, det gula av skalet rivet
  • 2dl
    olivolja
  • 2msk
    rödvinsvinäger
  • ½tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar

Sallad

  • 1st
    squash, tunt skivad på längden
  • 2st
    ekologiska citroner, halverade
  • 200g
    sockerärtor/sugar snaps
  • 200g
    blandad sallad
  • 4st
    vårlökar, strimlade
  • 1ask(ar)
    små tomater, halverade
  • 2st
    avokado, i bitar

Topping

  • 1
    liten bit lagrad hårdost

Så lagar du

Lammracks

1. Börja med att göra chimichurri. Lägg samtliga ingredienser i en burk, sätt på locket och skaka burken. Häll hälften i en plastpåse, lägg i köttet och gnid in marinaden.

2. Låt marinera i kylen så länge du hinner, ett par timmar eller över natten. Spara resten av såsen till servering. Du kan tillsätta en gnutta socker eller honung om du tycker den är för syrlig och röra ut den med lite vatten för att få den lösare i konsistensen.

3. Förbered grillen för 50/50 grillning (kol på ena halvan av grillen) om du har kolgrill. När kolen har samma färg som cigarraska är det dags att börja grilla.

4. Grilla racksen runt om på direkt värme dvs på den sidan kolen ligger. Dra åt sidan till den svalare halvan av grillen, salta och peppra och låt dem bli klara på indirekt värme.

5. Innertemperatur cirka 58 grader för medium. Låt vila 10 minuter i smörpapper eller folie.

Sallad

1. Grilla squash och citronhalvor (nedan). Förväll sockerärtorna hastigt, lägg upp på fat tillsammans med resterande grönsaker till salladen.

2. Skär köttet i skivor och lägg det på toppen. Salta och peppra. Riv ost över om du vill.

Dela det här receptet med dina vänner!