Grillade lammrätter på sadel och karré

Grillade lammrätter på delarna karré hjärta, rygg och ribs.

Publicerat:

Tillagningstid:

När gästerna är bjudna och grillsäsongen som bäst gör du rätt i att skaffa dig ett helt lamm. Hjälp vid grillen får du av Filip Langhoffs recept på olika delar: karré, hjärta, rygg och ribs.

Ingredienser

4portioner

Lammrygg

  • 1
    lammsadel
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 0,5
    lök
  • 1
    citron
  • salt
  • svartpeppar

Lammkarré

  • 1kg
    lammkarré
  • rosmarin
  • persilja
  • timjan

Så lagar du

Grillad lammsadel (lammrygg)

1. Mixa ihop olja, vitlök, lök och örter med en stavmixer. Riv i skal från en citron.

2. Strimla fetthinnan på sadeln som ett nät.

3. Gnid lammsadeln med marinaden. Strö på salt och peppar och låt stå i en halv timme.

4. Grilla på medelvärme cirka fem minuter på vardera sida. Rulla in i aluminiumfolie och låt vila i 10 minuter.

5. Grilla på nytt i två minuter på vardera sidan.

Grillad lammkarré

1. Skär bort hinnan från karrén.

2. Lägg rikligt med örter på karrén (rosmarin, persilja och timjan).

3. Bind örterna på karrén med band.

4. Grilla karrén tillsammans med den marinerade lammryggen.

Dela det här receptet med dina vänner!