Hamburgerbröd (slidersbröd)

Hamburgerbröd (slidersbröd)

Publicerat:

Tillagningstid:

Bröd som passar perfekt till burgare, saftigt och riktigt fluffigt.

Ingredienser

20portioner

  • ½paket
    jäst (25 g)
  • 50g
    smör
  • 2 ½dl
    mjölk
  • ½dl
    socker
  • 1st
    ägg
  • 1tsk
    salt
  • 150g
    kokt potatis
  • 10-12dl
    vetemjöl
  • 1st
    ägg och sesamfrön till penslingen

Så lagar du

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret på låg värme och häll i mjölken. Låt svalna.

2. Rör ut jästen i litet av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, socker, ägg och lite salt. Pressa eller mosa potatisen och blanda ner den i bunken. Rör om ordentligt.

3. Blanda ner lite mjöl i taget tills du har en smidig deg. Knåda degen för hand i minst 10 minuter eller i en degblandare.

4. Täck över med plastfolie eller en bakduk och låt jäsa i 1 ½ timme.

5. Dela degen i mindre bitar och rulla varje bit till en jämn boll. Lägg på en plåt, platta till lite med handen och låt bullarna jäsa i ytterligare 45 minuter.

6. Sätt ugnen på 200 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen till 150 grader.

8. Grädda i ca 10–12 minuter, tills brödet låter ihåligt när du knackar på undersidan.

Dela det här receptet med dina vänner!