Hasselbackspanna med sötpotatis
Publicerat:
2017-03-17Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1kgsmå sötpotatisar eller annan potatis, ekologisk
- 2kronärtskockor
- 150ggrönkål, i bitar
- 2polkabetor
- 2röda äpplen
- 1dlsalladslök eller 3 msk gräslök, hackad
- 2–3mskäppelcidervinäger
- 1dlsaltad mandel, rostad
- olivolja till stekning
- färsk rosmarin
- salt och peppar
Dressing
- 1dlmajonnäs
- 1nypa(or)färsk gurkmeja, riven
- 1mskgrov senap
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 180 grader).
2. Skrubba potatisarna noga. Skär tunna snitt nästan igenom hela potatisen. Lägg den i en trädsked så går det enklare. Lägg på en bakpappersklädd plåt eller i oljad ugnsform.
3. Peta in rosmarinblad mellan skivorna. Klyfta kronärtskockorna och lägg i formen. Krydda allt med salt och peppar, ringla på olja. Baka i ugnen 20 minuter.
4. Ta ut formen, lägg i grönkål, ringla på äppelcidervinäger och olja. Baka tills potatisen är mjuk inuti, men ändå har ett tuggmotstånd. Tiden kommer bero på hur stora potatisarna är, så kolla av då och då och rör om någon gång.
5. Hyvla betorna och lägg i kallt vatten. Blanda majonnäs, gurkmeja och senap.
6. Ta ut formen, toppa med betor, äpple, dressing och mandel.
Tips
Om du önskar mer protein kan du blanda ner ett paket kokta svarta eller vita bönor innan servering.